Venez nous rendre visite lors de la Journée Découverte Entreprises dimanche 6 octobre 2024, de 10h à 17h
J’ai lu ce message

Binnenkort 9% BTW i.p.v. 6% BTW voor een veranda aan je woning?

Momenteel kan je onder bepaalde voorwaarden genieten van een btw-tarief van 6% bij een renovatie, zoals het laten bouwen van een veranda aan je woning. Maar het voorstel om het btw-tarief voor renovaties op te trekken van 6% naar 9% ligt sinds kort opnieuw op tafel. Binnenkort zou een nieuwe veranda dus een stuk duurder kunnen worden.

Moderne zwarte veranda Maldegem

Huidige situatie: 6% BTW voor renovaties zoals veranda aan woning

Momenteel kan je onder bepaalde voorwaarden genieten van een btw-tarief van 6% bij een renovatie, zoals een veranda aan je woning laten bouwen.

Voorwaarden:

  • Je woning is ouder dan 10 jaar.
  • Je woning dient uitsluitend als privéwoning of slechts een ‘bijkomstig’ gedeelte ervan dient om je beroep uit te oefenen.
  • De werken worden rechtstreeks aan de eindgebruiker (eigenaar of huurder) gefactureerd.

De levering en de plaatsing van de materialen moeten door dezelfde aannemer gebeuren.

Voorstel: btw-tarief renovaties van 6% naar 9%

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) stelde vorig jaar in zijn fiscale hervorming voor het btw-tarief van de bouwsector gelijk te trekken naar 9%. Het btw-tarief voor een renovatie zou daarmee omhoog gaan van 6% naar 9%. In de lopende federale formatie stelt federaal formateur Bart De Wever (N-VA) in zijn ‘supernota’ opnieuw deze financiële hervorming voor. Binnenkort zou een renovatie zoals het bouwen van een veranda aan je woning dus een stuk duurder kunnen worden.

Snel nog genieten van het btw-tarief van 6% voor je nieuwe veranda? Dan is actie ondernemen de boodschap. Kom langs in onze showroom voor meer uitleg en voorbeelden of vraag onmiddellijk een offerte aan.

Réalisations associées